Ideális fogpótlásNapjainkban rengeteg típusú fogpótlás létezik, amit egyöntetűen köszönhetünk az orvostudomány, valamint a technológia fejlődésének.

Talán éppen a bőség zavara okozza, hogy sokszor nem tudjuk melyik fogpótlás lenne a legideálisabb megoldás.

Néhány évvel ezelőtt a fogpótlás lehetőségei még jóval korlátozottabbak voltak, mint napjainkban. A fogpótlásnak két fő irányvonala volt. Egészségügyi és esztétikai kívánalmaknak kellett megfelelnie. Ma azonban már meg van a lehetőségünk arra, hogy ezeken a kívánalmakon kívül a kényelmet is előtérbe helyezzük. Például, egy kivehető fogpótlás esztétikus és jól funkcionál, de kényelmesnek nem igazán nevezhető.

Legideálisabb fogpótlás

Az implantátumra rögzített fogpótlás ma a legideálisabb a fogpótlás típusai között. Egyik oka, hogy a fent említett kívánalmaknak tökéletesen megfelel. Egy implantátumra kerülő építmény pontosan úgy használható, mint előtte az igazi fog, a felhasználó észre sem veszi a különbséget.

Van azonban még egy óriási előnye ennek a típusú fogpótlásnak, amire csak néhány évtizede van lehetőség. Nem kell a foghiány melletti fogakat lecsiszolni a fogpótlás elkészítéséhez. Régebben a hidak csak úgy készülhettek el, még akkor is, ha egyetlen fogpótlásról volt szó, hogy a foghiány melletti egészséges fogakat le kellett csiszolni. Ez óriási „pazarlás”, hiszen egyetlen fog pótlásához további két fog „csonkítására” volt szükség.

Sokan sajnos a mai napig azt gondolják, hogy ez a fogpótlás legjobb módja, mivel ez hagyományos. A hagyományos orvosláshoz való ragaszkodás azonban nem mindig jelent nagyobb biztonságot, mint ahogy ebben az esetben sem.

Annak ellenére, hogy az implantátumok használata több évtizedes múltra tekint vissza, a mai napig közkézen forognak a tévhitek. Ezek okolhatók elsőként, amikor valaki az ideális fogpótlás, az implantátum helyett „a régi jól bevált” módszert választja, az egészséges fogak lecsiszolásával járó koronát/hidat.

Amennyiben Önnek is vannak még kételyei a legjobb fogpótlás típussal – az implantátummal – kapcsolatban, akkor érdemes elolvasni pár sort, a leggyakoribb tévhitekről. Itt található: Fogpótlás tévhitek

Miért ideális fogpótlás az implantátum?

Ideális fogpótlásEgyetlen mondattal válaszolva a kérdésre: azért, mert szinte pontosan úgy viselkedik, mint egy valódi foggyökér. Éppen ezért hívják műgyökérnek vagy művi gyökérnek is.

Ugyanúgy, ahogy a saját fogaink gyökerét természetesnek érezzük, az implantátumhoz is nagyon gyorsan hozzászokunk.

Szinte olyan érzés, mintha az eredeti fogainkat kapnánk vissza.

Soha eddig nem volt erre lehetőség, hogy újra visszakapjuk fogainkat. Az implantátum révén kapott fogpótlás olyan, mint egy második esély.

Hányszor álmodozunk arról, hogy ha valamit újra kezdhetnénk… Olykor a fogainkkal kapcsolatban is felmerül ez a kérdés. Az implantátum egy olyan lehetőség a fogpótlásra, ami teljesíti ezt a kívánságot. A „bárcsak” valóra válhat.

Amennyiben bármilyen okból felmerül Önben a kérdés, hogy Ön kaphat-e implantátumot, akkor kérjen időpontot egy díjmentes konzultációra az alábbi elérhetőségeink valamelyikén!

Bátorfi fogászat

Cím: 1161 Budapest Kenéz u. 36.
Bejelentkezés : 06 (30) 9775-268
Rendelési időben: 06 (1) 402-0027
E-mail: bejelentkezes (kukac) fogpotlas (pont) eu