Fogpótlás tévhitekAnnak ellenére, hogy az orvostudomány és a technológia fejlődése révén ma már szinte nincs lehetetlen, mégis nagyon sok – több évtizedes – tévhit forog még közszájon a fogpótlás, illetve a fogbeültetés témájában.

Alább olvashatók a leggyakoribb tévhitek, melyeket főként pácienseink és az érdeklődők kérdései alapján állítottunk össze. Ezzel kívánunk stabil támpontot adni azok számára, akik szintén valamely tévhit alapján nem szánják rá magukat a fogpótlásra, illetve a fogbeültetésre.

A fogbeültetés fájdalmas műtét?

Legtöbben a fájdalomtól tartanak, legyen szó bármilyen fogorvosi kérdésről. Mivel a fogbeültetés egy műtét, még nagyobb a félelem a fájdalomtól. Ezúton szeretnénk megnyugtatni Önt, hogy a fogbeültetés napjainkban már rutinműtétnek számít. Helyi érzéstelenítéssel történik, ami biztosítja a teljes fájdalommentességet.

Többször tapasztaltuk, hogy a páciensek saját maguk is meglepődtek a fogbeültetés folyamatán, mivel sokkal rosszabbra számítottak, mint amit megtapasztaltak. Természetesen ehhez megfelelő felszereltség és szaktudás szükséges.

Amennyiben Ön is a fájdalomtól tartott, akkor akár most azonnal bejelentkezhet hozzánk konzultációra itt: BEJELENTKEZÉS

Van-e alsó vagy felső korhatára a fogbeültetésnek?

Fogpótlás tévhitekSokszor előfordul, hogy valaki azt gondolja túl idős az implantátumhoz, így egy kényelmetlenebb fogpótláson gondolkodik inkább. Ez azonban szintén egy tévhit.

Alsó korhatára természetesen van egy ilyen típusú műtétnek. Mindenképpen szükséges, hogy a csontnövekedés már befejeződjön. Ez általában 18 éves kor körül történik meg. Ám ez a ritkább eset, amikor a korkérdés felmerül.

Sokkal gyakoribb, hogy az ember úgy gondolja, ő már túl idős ahhoz, hogy a legideálisabb fogpótlást, a fogbeültetést válassza.

A valóság azonban az, hogy a fogbeültetésnek nincs felső korhatára. Akár 70-80 éves korban is sort lehet rá keríteni, hiszen soha nincs túl késő ahhoz, hogy az ember javítson életminőségén.

A konzultáció során kiderül, hogy van-e olyan egészségügyi kizáró tényező, ami lehetetlenné teszi a fogbeültetés elvégzését. Amennyiben nincs kizáró tényező, akkor bármilyen életkorban megtörténhet a fogbeültetés, illetve az erre készített rögzített fogpótlás.

Kérjen Ön is díjmentes konzultációt itt: BEJELENTKEZÉS

Okozhat allergiát az implantátum?

Napjainkban egyre több a fémallergiások száma. Ennek okát régóta kutatják, egyelőre csak találgatások folynak. Egyesek a légszennyezést okolják, mások a génmódosított élelmiszereket. Bármi legyen is az oka a fémallergia kialakulásának, nincs rá bizonyíték, hogy ez bármi módon gyógyítható lenne.

Éppen ezért merül fel igen gyakran, hogy milyen fogpótlás lehetőségeik vannak azoknak, akik allergiásak a fémekre. Sajnos legtöbb esetben az implantátum gondolta már fel sem merül az emberben, mert alapvetően elveti az ötletet az allergiája miatt, holott nem kellene.

Ma már vannak fémmentes fogpótlások, valamint a fogbeültetés is olyan anyagokkal történik, melyek nem váltanak ki allergiás reakciókat. A fémallergia és a fogpótlás összefüggéseiről itt olvashat bővebben: Fémallergiások fogpótlása

A fent leírtakon kívül még számtalan kérdés merülhet fel a fogpótlással, valamint a fogbeültetéssel kapcsolatban.

Amennyiben kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni.